Stavba roku Plzeňského kraje

Výstava k soutěži Stavba roku se stěhuje do Domu přírody Českého lesa. Provede vás čáp bílý

V Domě přírody Českého lesa, který je nositelem prestižního titulu Stavba roku Plzeňského kraje 2015 v kategorii Sportovní a volnočasové stavby, návštěvníci získají dva zážitky najednou - dozvědí se informace o přihlášených stavbách, prohlédnou si jejich fotografie a přečtou si i hodnocení odborné poroty, navíc si mohou projít celou expozici Domu přírody Českého lesa. Ta představuje místní přírodu a historii či vývoj krajiny, důraz klade také na ochranu životního prostředí, nechybí tipy na výlet nebo projekce tematického filmu. Průvodcem expozicí a maskotem domu je čáp bílý.

„Dům přírody Českého lesa je jedinečnou expozicí v celé Chráněné krajinné oblasti Český les. Jedná se o návštěvnické středisko, které prezentuje Proměny krajiny v čase. Nachází se v budově Staré pošty, jejíž historie sahá do 17. století, a díky tomuto projektu došlo nejen k její záchraně, ale také k nalezení programu, jenž má význam pro široké spektrum návštěvníků tohoto regionu,“ říká starosta Klenčí pod Čerchovem Jan Bozděch.

„Těší mě, že soutěž Stavba roku Plzeňského kraje je atraktivní nejen pro soukromé investory, ale láká i města a obce, které přihlašují zdařilé rekonstrukce či zajímavé nové stavby. Daří se tak často zachraňovat objekty ve vlastnictví státní či obecní správy, pro které je mnohdy velmi těžké najít využití. V případě Klenčí se jedná o skvěle domyšlenou a realizovanou rekonstrukci, která bude sloužit nám všem,“ pochvaluje si Miloslav Zeman, předseda představenstva Okresní hospodářské komory Plzeňsko, která je odborným garantem soutěže.

Odborná porota soutěže Stavba roku Plzeňského kraje ocenila velmi citlivou a bezchybnou rekonstrukci historického objektu, špičkovou expozici a úpravu dvorních prostor, které jsou vhodné pro volnočasové aktivity obce.

Zájemci mohou výstavu v Klenčí pod Čerchovem shlédnout od 29. srpna do 18. září 2016.

Fotogalerie

 
 

Nahoru