Stavba roku Plzeňského kraje

Putovní výstava zamířila do města Blovice

Blovice v soutěži reprezentovala stavba přírodního koupacího biotopu. Areál se skládá ze dvou jezírek s kořenovými čističkami. Voda je upravována biologicky s využitím samočištění přírodních vod. Součástí areálu jsou šatny, převlékárny, hygienické zázemí a občerstvení. Pro děti bude vybudováno dětské hřiště a pro příznivce sportu je zde k dispozici hřiště na plážový volejbal.

V letošním parném létě se ukázalo, jak využívané přírodní koupaliště může být. „Od začátku léta se zde vystřídalo 15 tisíc platících návštěvníků, a to ještě děti do šesti let vstup neplatí. Navíc při takovém množství lidí a extrémních teplotách se nám podařilo udržet čistou kvalitní vodu,“ říká starosta Blovic Jan Poduška. Blovice čekaly na koupaliště celých 40 let. „Nejdříve bylo nutné pro občany vystavět Základní a mateřskou školu. Dále městskou polikliniku, knihovnu, kanalizace, vodovody,“ vysvětluje starosta.

Všechny stavby, které se utkaly o titul Stavba roku Plzeňského kraje 2014, si budou moci prohlédnout lidé v Blovicích od 31. srpna do 11. září bude putovní výstava k soutěži umístěna na blovické pobočce České spořitelny na Masarykovo náměstí 90. Putovní výstava má v Blovicích už svoji čtvrtou zastávku, od 14. září pak bude k vidění na pobočce České spořitelny v Klatovech.

Fotogalerie

 

 
 

Nahoru