Stavba roku Plzeňského kraje

Putovní výstava míří do města jedné z vítězných staveb, do Rokycan

Rokycany měly v letošním ročníku soutěže dva zástupce. Z toho jeden byl mimořádně úspěšný – administrativní budova společnosti BRUSIVO Rokycany získala titul Stavba roku Plzeňského kraje 2014 v kategorii Novostavby. Přitom v této kategorii nebyl titul v posledních dvou letech vůbec udělen.

„Budova je jedinečná netradičním konstrukčním řešením, které není především z cenových důvodů u podobných objektů běžné. Jedná se monolitický železobetonový skelet s dřevěnou prosklenou fasádou, která udává stavbě rytmus. Konstrukční materiály jsou přiznané. Betony jsou pohledové, dřevo je pouze olejované, kovové prvky jsou černé. Základním mottem byla uživatelská přívětivost a velkorysost. Do objektu jsou zakomponovány stromy a autoři se nebáli použít barvy v interiéru. Mobiliář je z masivu nebo z dýhy a je navržen v jedinečné sérii pouze pro společnost Brusivo,“ představil vítěznou stavbu Pavel Mádr, jednatel společnosti EMPEX Holding s.r.o.

Druhou z rokycanských přihlášených staveb je elegantní ocelová rozhledna Na Kotli, která získala nominaci na titul v kategorii sportovní a volnočasové stavby. „Rozhledna Na Kotli se stala významnou dominantou okolí města Rokycany i nebývale navštěvovaným turistickým cílem. Zaujme krásným výhledem na vrcholy Brd, Šumavy, Českého lesa, Krušných hor a Českého středohoří a také neobvyklým kreativním vzhledem,“ říká starosta města Rokycany Václav Kočí.

Všechny přihlášené stavby, kterých je celkem 39, se tentokrát představí na pobočce České spořitelny na Malém náměstí v Rokycanech. Výstava zde potrvá od 17. do 28. srpna 2015. Další, již čtvrtou zastávkou putovní výstavy, budou Blovice.

Fotogalerie

 
 

Nahoru