Výstava k soutěži Stavba roku bude k vidění v Plánici na Klatovsku

Plánice, 15. října 2015 – I menší město může mít krásně opravené náměstí. Důkazem je Plánice na Klatovsku, která získala nominaci na prestižní titul Stavba roku Plzeňského kraje 2014 za obnovu sadových úprav v centru obce. Právě do Plánice se stěhuje putovní výstava k soutěži, která představuje všechny přihlášené stavby včetně hodnocení poroty. K vidění bude od 19. října do 2. listopadu na plánické radnici.

Plánické náměstí bylo nominováno na hlavní titul v kategorii Veřejná prostranství. „Obnova parku byla potřebná, protože se zde v minulosti zřítily tři stromy a vypracovaný zdravotní posudek ukázal mnoho dalších nebezpečných dřevin. Od počátku obnovy jsme dbali na to, aby nový park byl v podobném duchu jako ten původní, vybudovaný v době Františka Křižíka. Myslím, že se to velmi povedlo a park opět slouží k odpočinku a je místem pro pořádání kulturních akcí. Společně s růstem stromů a keřů poroste i jeho krása a bude připomínat našeho rodáka Františka Křižíka,“ říká starosta Plánice Zdeněk Pavlíček.

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje se letos konala už podvanácté. Z 39 přihlášených staveb jich 22 nominovala porota do hlavní části soutěže. Čtyři se pak ve své kategorii pyšní prestižním titulem Stavba roku Plzeňského kraje 2014. Patří mezi ně budova společnosti BRUSIVO Rokycany (novostavby), Stará synagoga v Plzni (rekonstrukce budov), nová komunikace s mostem na Jateční třídě v Plzni (dopravní a inženýrské stavby) a Pavilon skla v Klatovech (sportovní a volnočasové stavby).

Putovní výstava se do Plánice přestěhovala z Tachova, další zastávku bude mít v Obchodním centru Olympia Plzeň.

Tiskový servis k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2014:
Martina Kurfirstová