Stavba roku Plzeňského kraje

Ing. Luděk Vejvara, Ph. D.

 

Luděk Vejvara je absolventem Stavební fakulty Českého vysokého učení technického v Praze, obor Pozemní stavby. Od roku 1994 je autorizovaným inženýrem pro dva obory vybraných činností ve výstavbě, a to pro Pozemní stavby a Statiku a dynamiku staveb. V roce 2013 získal doktorát (Ph. D.) na Stavební fakultě ČVUT v Praze.
 
Od roku 1983 pracuje jako stavební projektant, nejprve v podniku Škoda Plzeň, později od roku 1995 ve vlastní projektové firmě zaměřené na pozemní stavby a statikustaveb.Jeho specializací jsou zděné a průmyslové stavby a jejich konstrukce, odborné a statické posudky..
 
Kromě projekční praxe působí od roku 2005 na Katedře mechaniky Fakulty aplikovaných věd na Západočeské univerzitě v Plzni, kde se podílí na výuce stavebního inženýrství.  Věnuje se i přednáškové a publikační činnosti, zejména v oblasti konstrukcí pozemního stavitelství a statiky stavebních konstrukcí.
 
V současné době pracuje také jako předseda v krajské pobočce České komory autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) v Plzni
 
 
 
V Plzni, 24. 1. 2017
Ing. Luděk Vejvara, Ph. D.
 
 

Nahoru