Stavba roku Plzeňského kraje

Rokycany 30.8. - 23.9.2013

Město Rokycany hostí putovní výstavu Stavba roku 2012 hned ze dvou důvodů.

Jedním z nich je konání jubilejního Setkání pod rokycanskou věží, jehož součástí se výstava stane. Druhým důvodem je udělení titulu Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2012 Parku U Plzeňské brány v Rokycanech. Tato stavba svůj titul obdržela v kategorii Veřejná prostranství za vytvoření soudobého parku a příkladnou spolupráci architekta a sochaře.

„Udělení titulu Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2012 nás potěšilo i proto, že se jednání o realizaci parku v Rokycanech započala již v roce 2008 a řešili jsme při nich některé problémy týkající se střetu ochranářských názorů s názory na vytvoření moderního soudobého parku vyhovujícího dnešní době a životu. Soutěž Stavba roku pomohla městu si uvědomit, že se mu povedla úspěšná realizace, která je oceněna odborníky, a že se snaha o kvalitu, kvalitní návrhy, projekty a stavby vyplatí i za cenu problémů na cestě od jejich návrhu až k realizaci,“ dodává projektant Parku U Plzeňské brány v Rokycanech Ing. arch. Oldřich Hysek.

„Letos město Rokycany organizuje už 20. ročník Setkání pod rokycanskou věží, a proto je i program bohatší a zajímavější. Pro návštěvníky je připravena Velká scéna na Masarykově náměstí, Malá scéna na Malém náměstí, program nabídne i Hospůdka u Pardála či Klub komorní kultury. Hlavní hvězdou slavností se stane Miro Žbirka, který vystoupí v sobotu,“ zve zájemce starosta města Rokycany Ing. Vladimír Šmolík. Na otázku týkající se putovní výstavy a soutěže Stavba roku Plzeňského kraje dodává: „Pro nás je ocenění výstavby parku významné i proto, že se nám podařilo vykoupit další pozemky a plánujeme tak dokončit propojení nově vzniklé relaxační zóny v Rokycanech s parkem u nádraží. Věřím, že návštěvníci výstavy ocení, že se nám podařilo získat titul i přes značnou konkurenci dalších kvalitních staveb.“

Výstava se koná v termínu od 30. srpna do 23. září 2013 ve vstupních prostorách radnice na Masarykově nám. 1 v Rokycanech.

Pozvánka na výstavu

Fotogalerie

 
 

Nahoru