Stavba roku Plzeňského kraje

Klatovy 23.9. - 4.11.2013

Skatepark v Klatovech – celkově lehké a kompozičně zajímavé výtvarné řešení.

„Poptávka po skateparku byla v Klatovech roky, a to zejména od mladší generace, která se nechce organizovat v žádných sportovních klubech, ale přesto se chce hýbat. Ohlas na stavbu je velice příznivý. Vychází to z toho, že podoba skateparku nevznikla podle našich představ, ale podle představ kluků, kteří objíždí podobná sportoviště u nás i po světě a mají s nimi velké zkušenosti. I velice povedené architektonické řešení je výsledkem faktu, že skatepark vybudovala profesionální firma na základě požadavků jeho budoucích uživatelů,“ vysvětluje starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Klatovský skatepark slouží mládeži pro skate, in-line bruslení a BMX. Snahou bylo přiblížit se momentálnímu trendu skateboardistů, proto je ve skateparku zakomponována jak streetová tak bazénová část. Navíc se jedná o místo, kde se lidé scházejí, proto je součástí prostor i místo pro posezení a sledování dění v parku.

Město Klatovy získalo přihlášeným projektem Skatepark v Klatovech nominaci na titul Stavba roku Plzeňského kraje 2012 v kategorii Sportovní a volnočasové stavby za celkově lehké a kompozičně zajímavé výtvarné řešení.

Kromě skateparku přihlašovaly Klatovy do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2012 ještě dva další projekty - Regenerace panelového sídliště Pod koníčky a Výstavba místní komunikace v ulici Za Čadíkem, Hálkova ulice. 

Výstava se koná v termínu od 23. září do 4. listopadu 2013 ve vstupních prostorách městského úřadu čp. 59/I v Klatovech.

 Pozvánka

Fotogalerie

 
 

Nahoru